Lidé

V zájmu zvyšování vědomí o důležitosti etických principů a zvýšení úrovně služeb v oblasti vzdělávání jsme se ve Spolupráci rozhodli zavést Etický kodex.

Každý lektor, konzultant a spolupracovník Spolupráce s.r.o. je při výkonu své činnosti povinný dodržovat ustanovení Etického kodexu a pravidla obecně etického profesionálního chování vůči klientům Spolupráce (objednatelům vzdělávacích programů i přímým účastníkům vzdělávacích akcí).

Etický kodex si můžete stáhnout zde.

Interim manager je specialistou v dané oblasti a je nasazován do společnosti s konkrétním a časově vymezeným cílem. Typickým cílem interim manažera je například dosažení určité úrovně prodejů, zavedení efektivních HR procesů nebo zajištění hladkého chodu společnosti v době krize.

ING. MICHAL ONDRÁČEK

Odborný konzultant, kouč, lektor

SPECIALIZACE / V ČEM JSEM UŽITEČNÝ:

Původním vzděláním jsem technik, který se přes obchod, řízení obchodu a personální management dostal k rozvoji jednotlivců a týmů, kterému se věnuji přes 20 let.
Moje specializace je koučink jednotlivců a týmů, HR poradenství a vzdělávání manažerů.
Jsem certifikovaným facilitátorem programů Inner Game a rovněž se zabývám vzděláváním koučů.

Zjistit více

ING. MICHAL ONDRÁČEK

Odborný konzultant, kouč, lektor

JAKÝ JSEM KOUČ?

Můj přístup vychází z definice Timothy Gallweye, autora metodiky Inner Game a spoluzakladatele moderního koučinku.
V = P – i. Výkon rovná se potenciál mínus interference (rušivé vlivy/bariéry). Co se dá dělat, pokud není výkon dostatečný? Tradiční metody říkají: „Je třeba zvýšit potenciál (P), dodejme know-how, dovednosti a pracujme na pozitivních postojích.“ Tento přístup bohužel často vede k tomu, že se lidé ve firmách cítí přeškoleni a přitom nejsou úspěšnější. Nové poznatky většinou plně nevyužívají. Kouč naproti tomu říká: „Vše, co potřebujeme, máme v sobě. Jediné, co musíme, je snížit bariéry, které nám brání využít naplno naše know-how, zkušenosti a vnitřní moudrost.

Na rozdíl od práce v roli trenéra, či konzultanta, kdy mohu nabízet klientům ověřené postupy, v roli kouče lidem neradím, jak mají věci dělat, ale dobře volenými otázkami ke zvýšení uvědomění, podporou sebedůvěry a posilováním odvahy k volbě a převzetí odpovědnosti je vedu k tomu, aby si sami našli to nejlepší řešení pro ně a vzali svůj život do svých rukou.

Ve srovnání s jinými kouči, díky mé specializaci v oblasti Inner Game, pracuji více s konkrétní zkušeností klienta, kterého často žádám o co nejpřesnější pozorování situace, svého jednání i jednání druhých v návaznosti na oblast žádané změny. Mám praxí ověřeno, že přesné, nehodnotící pozorování umožní klientům obnovit/zvýšit jejich schopnost přirozeného (a často nevědomého) učení se a tím dosahovat spontánní změny kýženým směrem. Často mi klienti následně sdělují, že se cíle změny podařilo „jaksi samo od sebe“ dosáhnout J. Je také obvyklé, že takový koučovací projekt je mnohem kratší, než bylo zpočátku plánováno a můžeme se tak buď věnovat jiným tématům, nebo dalším klientům v rámci společnosti.

V případě, že pracuji s týmem je můj přístup a metodika v podstatě stejná, jen pro větší skupiny (nad 10 osob) spolupracuji ještě s kolegou. Principy a nástroje Inner Game jsou vysoce účinné obzvláště v situacích, kdy tým kromě svého úkolu řeší ještě interní problémy s efektivitou spolupráce.

JAKÝ JSEM ČLOVĚK?

Věřím, že dokáži vyvažovat racionální pohled na věc, orientaci na výsledky a výkonnost s empatií a intuicí. Z pohledu týmových rolí dle Dr.M.Belbina mám silné role: vyhledávač zdrojů, inovátor a koordinátor. Jako původním vzděláním technik mám rád systém, účelnost a smysl, takže občas trochu sucharJ.

Jsem ženatý, mám tři syny a žiji v Brně. Jsem blázen do lehkých a bezmotorových letadel a létání, rád hraju rekreačně golf a jezdím na motorce (chopperu).

ING. MICHAL ONDRÁČEK

Napište nám

Odeslat

 
ING. MICHAL ONDRÁČEK

Mgr. JANA RICHTMANOVÁ

lektorka a konzultantka

SPECIALIZACE / V ČEM JSEM UŽITEČNÁ:

Poskytuji odborné konzultace v oblasti budování, řízení a rozvoje Kontaktních center. Pomáhám svým klientům zlepšovat procesy, zefektivňovat provoz call center, definovat požadované kompetence, stanovovat rozvojové cíle, vybírat správné lidi „na palubu“, udržet si talenty. Mojí expertní zkušeností je definice vizí a strategií v oblasti zákaznických procesů, jejich nastavení, design procedur, pracovních postupů a metodik, řízení výkonu a koučování manažerů týmů.

Při lektorské činnosti se můžeme potkat v práci na tématech leadershipu, manažerských dovedností, komunikačních dovedností, prodejních dovedností, koučování týmů a celého komplexu call centre akademie. 

Zjistit více

Mgr. JANA RICHTMANOVÁ

lektorka a konzultantka

SPECIALIZACE / V ČEM JSEM UŽITEČNÁ:

Poskytuji odborné konzultace v oblasti budování, řízení a rozvoje Kontaktních center. Pomáhám svým klientům zlepšovat procesy, zefektivňovat provoz call center, definovat požadované kompetence, stanovovat rozvojové cíle, vybírat správné lidi „na palubu“, udržet si talenty. Mojí expertní zkušeností je definice vizí a strategií v oblasti zákaznických procesů, jejich nastavení, design procedur, pracovních postupů a metodik, řízení výkonu a koučování manažerů týmů. Při lektorské činnosti se můžeme potkat v práci na tématech leadershipu, manažerských dovedností, komunikačních dovedností, prodejních dovedností, koučování týmů a celého komplexu call centre akademie. 

VZDĚLÁNÍ: 

V roce 1996 jsem absolvovala na PedFUK a dále během své praxe v rámci interního vzdělávání absolvovala Manažerský rozvojový program na Masarykově ústavu vyšších studií při ČVUT (2006-2007) a několik dalších rozvojových koučovacích a manažerských programů.

ZKUŠENOSTI: 

Na poli vztahů se zákazníky působím od r. 1997. Pracovala jsem v několika mezinárodních společnostech v odvětvích telekomunikací, financí, výroby a logistiky (FMCG), z toho 7 let v senior managementu. Během budování nových business jednotek jsem zastávala jednu z rolí trenéra a kouče, vedla jsem větší týmy lidí (30 – 90 lidí).

Od r. 2010 pracuji v oblasti HR rozvoje a poradenství jako nezávislý lektor, kouč a konzultant. Specializuji se u svých klientů na procesy, napomáhající budovat silné týmy a naplňovat tak firemní cíle s důrazem na seberealizaci jednotlivců a jejich motivaci pro osobnostní růst. Rozvíjím u svých klientů to, čím jsem sama žila během své manažerské praxe. Věřím, že jsem díky tomu ve své službě klientům autentická.

Mými hodnotami jsou důvěra, respekt, partnerství, empatie. Snažím se vytvořit se svými klienty takový vztah a atmosféru, aby se cítili příjemně a mohli se plně soustředit na svůj rozvoj. Pracuji zážitkově, interaktivně, baví mě společně s klientem objevovat vnitřní potenciál, kouzlo „aha efektu“, změnu při práci na sobě sama, nové možnosti a odvahu vykročit do neznáma.

 CO NE VŠICHNI VĚDÍ: 

16 let jsem hrála na klavír a překonávala trému před každým vystoupením... Kdykoliv dnes znovu stojím před svým „publikem“ jako lektorka, snažím se trénovat a posilovat duši umělcovu. Miluji mátový čaj, Raye Charlese a zpívání na gospel workshopech.


Mgr. JANA RICHTMANOVÁ

Napište nám

Odeslat

 
Mgr. JANA RICHTMANOVÁ

MGA. MARTIN VASQUEZ, PH.D.

lektor a konzultant

Specializace/ V čem jsem užitečný:

Rétorika, argumentace, přesvědčování, ovlivňování a sebeprezentace. Ukážu vám, jak nechat ostatní jít vaší cestou.

Zjistit více

MGA. MARTIN VASQUEZ, PH.D.

lektor a konzultant

Specializace/ V čem jsem užitečný:

Rétorika, argumentace, přesvědčování, ovlivňování a sebeprezentace. Ukážu vám, jak nechat ostatní jít vaší cestou.
 

Vzdělání: 

Zkušenosti v oboru rozvoje soft skills a HR jsem získával již během studií na pražské DAMU, kde jsem studoval obory Dramatická výchova, Autorská tvorba a pedagogika a Integrační program. Později jsem absolvoval doktorandské studium na JAMU Brno se zaměřením na psychologii komunikace, kreativitu a improvizaci. 


Zkušenosti:

Jako lektor a konzultant jsem realizoval řadu projektů, tréninků a assessment center pro české i zahraniční klienty. Specializuji se na prezentační, prodejní a komunikační dovedností. Kariéru jsem budoval nejprve v oblasti filmové a televizní produkce: pracoval jsem v České televizi v tvůrčí skupině Čestmíra Kopeckého na pozici produkční, kde jsem se podílel na projektech hudebních pořadů a výroby televizních seriálů. Dále jsem pracoval v soukromé televizní společnosti TV Box na obdobné pozici, později jsem žil a pracoval ve francouzském La Rochelle a následně v německém Lipsku, kde jsem pracoval v Die Villa production, v níž jsem měl na starosti evropské kulturní projekty. V letech 2003 - 2008 jsem externě spolupracoval v oblasti PR. V současnosti spolupracuje s mediálními agenturami a jako nezávislý lektor se věnuji vzdělávání dospělých. Při realizaci projektu kladu důraz na maximální propojení teoretické části s praktickou, na aktivní zapojení všech zúčastněných. Interaktivní přístup s maximem praktických cvičení: výklad, modelové situace, hraní rolí, simulační hry a cvičení pro rozvoj dovedností, videokoučink se zhodnocením a zpětnou vazbou, doporučení dalšího rozvoje dovedností všem účastníkům. Mou předností je schopnost trénovat účastníky na nestandardní či krizové situace.

Reference:

Všechny velké společnosti a korporace od Automotive přes bankovnictví až po Telco. 

Co ne všichni vědí: 

Už 15 let se věnuji divadelní improvizaci a jsem vážně dobrý!

MGA. MARTIN VASQUEZ, PH.D.

Napište nám

Odeslat

 
MGA. MARTIN VASQUEZ, PH.D.

SHEILA HAUGH

lektorka, kouč

Sheila působí jako seniorní konzultan a kouč. Facilituje tréninky a workshopy v oblasti manažerských dovedností a leadershipu a používá přístup "real life". K tomuto přístupu patří real life coaching a koučink kritických fází pro manažery - jednotlivce a také pro odborné i manažerské týmy. V Praze a Londýně provozuje také soukromou praxi, kde pracuje jako psychoterapeutka a supervizorka.

Zjistit více

SHEILA HAUGH

lektorka, kouč

Sheila působí jako seniorní konzultan a kouč. Facilituje tréninky a workshopy v oblasti manažerských dovedností a leadershipu a používá přístup "real life". K tomuto přístupu patří real life coaching a koučink kritických fází pro manažery - jednotlivce a také pro odborné i manažerské týmy. V Praze a Londýně provozuje také soukromou praxi, kde pracuje jako psychoterapeutka a supervizorka.

Po mnoho let provozovala také vlastní tréninkovou a konzultační praxi v Londýně a dosáhla pátého stupně akreditace v koučinku a mentorinku na Institute of Leadership and Management. Donedávna působila jako senior lektor na Leeds Metropolitan University, kde je nadále členem sdružení lektorů. Po mnoho let vedla magisterské univerzitní programy a v současnosti učí na vysokoškolské úrovni v Metanoia Institute v Londýně, kde působila jako vedoucí PCA katedry. Je akreditovaná u British Association for Counselling and Psychotherapy, a akreditovaná jako psychoterapeut u United Kingdom Council for Psychotherapy. Je členem World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counselling a byla předsedkyní the British Association for the Person-Centred Approach.

Sheila absolvuje intenzivní kurz češtiny a zjišťuje, že je náročný a zároveň vzrušující.

SHEILA HAUGH

Napište nám

Odeslat

 
SHEILA HAUGH

JANA VAŇKOVÁ

lektorka

Absolvovala Divadelní fakultu AMU - obor herectví. Poté měla 12 let angažmá v Národním Moravskoslezském divadle v Ostravě. Od r. 1978 se vrátila zpět do Prahy a působila jako hostující herečka v divadle SKN v Libni (nyní Divadlo Pod Palmovkou) a v Činoherním klubu.

Působila 6 let jako pedagožka na Pražské konzervatoři - obor herectví a přednes. Dále 3 roky jako pedagožka na Divadelní fakultě AMU - obor herectví. Více než 9 let pracovala v dabingu - "dialogy režie".

Zjistit více

JANA VAŇKOVÁ

lektorka

Absolvovala Divadelní fakultu AMU - obor herectví. Poté měla 12 let angažmá v Národním Moravskoslezském divadle v Ostravě. Od r. 1978 se vrátila zpět do Prahy a působila jako hostující herečka v divadle SKN v Libni (nyní Divadlo Pod Palmovkou) a v Činoherním klubu.

Působila 6 let jako pedagožka na Pražské konzervatoři - obor herectví a přednes. Dále 3 roky jako pedagožka na Divadelní fakultě AMU - obor herectví. Více než 9 let pracovala v dabingu - "dialogy režie".

Lektorkou rétoriky a techniky řeči je již více než 9 let.

JANA VAŇKOVÁ

Napište nám

Odeslat

 
JANA VAŇKOVÁ
1 2 

Odeslat emailem

Odeslat